Fostul senator Dan Șova a scăpat de închisoare

Data postării:

Dan Şova a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în dosarul „CET Govora”, după ce Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la patru ani de închisoare cu executare. Procesul lui Șova a fost unul dintre multele dosare rejudecate de la zero în urma unei decizii a Curții Constituționale privind completurile de judecători.

În perioada de supraveghere, Dan Şova trebuie să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

Dan Şova – fost ministru al Transporturilor – fusese condamnat în iunie 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare, însă a fost eliberat din penitenciar după şase luni, după ce pedeapsa i-a fost anulată în baza unei decizii a Curţii Constituţionale care a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.

Astfel, procesul a fost reluat la Curtea de Apel Bucureşti.

La instanţa de fond, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 100.000 euro de la Dan Şova, fiind menţinut sechestrul pe bunurile acestuia până la concurenţa acestei sume.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Cod roșu: Dezastru pe calea ferată

Două vagoane ale unui tren privat de marfă au...

Noi atacuri în Harkov și Odesa

Regiunile Harkov şi Odesa, din estul, sudul dar şi...

Gabriel Oprea, achitat în dosarul morții polițistului

Fostul Ministru de Interne a fost achitat, la Tribunalul...

Ce se întâmplă cu liderul cecen? Suspiciuni de otrăvire…

Presa străină susține că liderul cecen, Ramzan Kadîrov, ar...