Embargo petrolier în Rusia!?

Data postării:

U.E. vrea să renunțe total la petrolul rusesc, pregătind noi sancțiuni pentru Rusia, mai ales după schimbarea de poziție a Germaniei, care a decis să susțină embargo-ul rusesc.
O astfel de măsură ar priva Moscova de venituri considerabile, dar nu întrunește unanimitatea printre statele membre ale Uniunii Europene, întricât Ungaria și Slovacia sunt dependente energetic de Rusia și ar putea fi scutite de implicarea în sancțiunea care vizează Kremlinul.

Putin nu cedează nici în fața acestor sancțiuni și pare a fi de neclintit cerând, în continuare Occidentului să pună capăt atrocităților comise de… armata ucraineană.

România susține embargo-ul rusesc
„Propunerea făcută de Comisie e una pe care o sprijinim. Această propunere prevede o renunţare graduală în următoarele şase luni la importul de petrol rusesc. Tematica nu e nouă. Despre renunţarea la importurile de petrol şi gaz rusesc se discută de multă vreme şi noi ne-am pregătit pentru această discuție. Guvernul lucrează la soluţii sustenabile care pot fi puse în practică într-un termen rezonabil de scurt. Avem variante şi aceste variante sunt în discuţie, iar unele sunt în concretizare. România va fi pregătită şi va face faţă dacă în final se hotărăşte această abordare”, spune Klaus Iohannis. (sursa foto: digi24)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Donald Trump, cu glonțul la ureche

Tentativă de asasinat asupra candidatului republican pentru conducerea S.U.A.,Donald...

Surpriză în Franța! Extremiștii au câștigat primul tur de alegeri

Partidul Adunarea Națională a câștigat primul tur al alegerilor...

Furtunile matură Europa! Vremea violentă a dus la moartea mai multor persoane

Codul portocaliu care s-a abătut asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei...

Distracția s-a sfârșit tragic pentru un parașutist

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului...