‘’Educație pentru viitor’’ pentru elevii din Sectorul 5

Data postării:

Primăria Sectorului 5 a anunțat lansarea programului de burse „Educație pentru viitor”, în parteneriat cu Fundația Tinmar, de care vor putea beneficia 600 de elevi, fiecare bursă fiind în valoarea de 100 euro/lună pentru activități educaționale.

‘’𝟔𝟎𝟎 𝐃𝐄 𝐄𝐋𝐄𝐕𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋 𝟓 𝐕𝐎𝐑 𝐁𝐄𝐍𝐄𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀 𝐃𝐄 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐉𝐈𝐍 𝐅𝐈𝐍𝐀𝐍𝐂𝐈𝐀𝐑 𝐏𝐑𝐈𝐍 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐁𝐔𝐑𝐒𝐄 “𝐄𝐃𝐔𝐂𝐀𝐓̗𝐈𝐄 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐕𝐈𝐈𝐓𝐎𝐑”

Primăria Sectorului 5, împreună cu Fundația Tinmar, lansează programul de burse „Educație pentru viitor”, program care are ca scop stimularea performanței în educație.

 Aproape 600 de elevi din Sectorul 5 vor avea acces la burse de merit oferite de Fundația Tinmar, în anul școlar 2024, fiecare bursă dintre cele 600 însumând 100 euro/lună pentru activități educaționale.

 Valoarea proiectului este de aproximativ 400.000 euro și vizează două categorii de elevi:

1️ cu media notelor peste 9.50 și bursă socială, provenind din familii modeste

2️ cu media notelor peste 8.50, provenind din familii monoparentale sau fără părinți.

În acest mod, elevii sunt sprijiniți să-și continue parcursul educațional, să-și descopere și să-și dezvolte abilitățile și talentele individuale și să aibă acces la oportunitățile pe care educația le oferă, conducând în cele din urmă la o societate mai echitabilă și mai prosperă pentru toți.

Colaborarea între Primăria Sectorului 5 și Fundația Tinmar s-a născut în mod firesc, pentru că atât reprezentanții primăriei, cât și cei ai fundației consideră că investițiile în educație sunt fundamentale pentru dezvoltarea durabilă a comunității.

 „În fiecare elev, vedem o promisiune pentru viitorul nostru, iar educația de calitate este cheia pentru a debloca acest potențial. M-am născut și am crescut în sectorul 5, astfel că simt o conexiune profundă și personală cu această comunitate. Parteneriatul dintre Fundația Tinmar și Primăria Sectorului 5 este o dovadă a angajamentului comun de a oferi aceste oportunități esențiale tinerilor, pentru a construi o societate mai înțeleaptă, mai echitabilă și plină de oportunități.”, a transmis președintele Fundației Tinmar, Ionuț Bonoiu.

”Prin colaborarea strânsă cu Fundația Tinmar, ne unim forțele pentru a ne asigura că educația devine un pilon de bază în dezvoltarea comunității noastre. În Sectorul 5 sunt cele mai multe cazuri sociale și mulți dintre copiii proveniți din famiilile defavorizate nu au șansa la educație de calitate. Acest proiect reprezintă mai mult decât o investiție în viitorul tinerilor noștri; este o investiție în viitorul Sectorului 5 și al societății în ansamblu. Mă angajez să sprijinim și să extindem aceste inițiative, pentru ca fiecare copil să aibă acces la educația de care are nevoie pentru a reuși.”, este mesajul transmis de Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.’’, anunță Primăria Sectorului 5 pe pagina sa de facebook.

(foto: facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...