Echipamente IT și mobilier nou pentru preșcolarii și elevii din Chitila

Data postării:

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

În Chitila a început livrarea mobilierului școlar și a echipamentelor IT achiziționate pentru unități de învățământ preuniversitar prin proiectul „EduTech Chitila: Un mediu educativ modern, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin proiect sunt dotate cu echipamente TIC și licențe software 65 de săli de clasă, iar în 41 de săli de clasă se montează mobilier nou.

Totodată, se modernizează o serie de laboratoare didactice existente și se înființează și se dotează cu echipamente adecvate altele noi.

Astfel, pentru prichindeii din grădinițe se dotează 19 săli de clasă cu echipamente TIC și materiale didactice și se crează un laborator de informatică pentru 20 de preșcolari.

Pentru școlari se dotează 46 de săli de clasă cu echipamente TIC și 22 de săli de clasă cu mobilier școlar.

Totodată, se crează și dotează un laborator multidisciplinar (științele naturii, geografie, chimie), iar laboratorul de informatică se modernizează prin înlocuirea integrală a echipamentelor TIC pentru 30 de elevi.

Prin același proiect se crează și dotează cu mobilier, echipamente TIC și materiale didactice un laborator de logopedie și unul de psihopedagogie.

Sala de sport a Școlii Ion Vișoiu se dotează și ea cu echipamente sportive.

Modernizarea infrastructurii educaționale vizează Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” (structurile din Șos. Banatului, nr. 75, Str. Școlii, nr. 36-38 și Str.Troiței, nr 59) și Grădinița „Voinicel” (structurile din Intrarea Căminului, nr. 1A, Șos. Banatului, nr. 98A, Str. Ion Olteanu, nr. 2, Str. Școlii, nr. 36 și Str. Panduri, nr.4) din Orașul Chitila, județul Ilfov.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.322.581,35 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este 1.951.749,05 lei, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este 370.832,30 lei.

Proiectul „EduTech Chitila: Un mediu educativ modern este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), C15: Educație, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversita, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ și Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...