Două noi creșe în Sectorul 2

Data postării:

Primăria Sectorului 2 a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru o creșă cu o capacitate de 110 locuri și una cu o capacitate de 40 de locuri acceptată la finanțarea prin PNRR.

‘’DOUĂ CREȘE NOI PENTRU COPIII DIN SECTORUL 2

România se confruntă cu un deficit de infrastructură de educație timpurie. Bucureștiul nu e ocolit. Investim prioritar în creșterea numărului de creșe în Sectorul 2. Este dreptul copiilor să aibă acces la educație. Este prioritar și pentru mămicile ce vor să reintre în câmpul muncii.

Primarul Radu Mihaiu: „Am promis mai multe locuri în creșe – asta facem în Sectorul 2!

Luni am semnat contractul de finanțare pentru creșa mare cu capacitatea de 110 locuri de la Ion Vlad. A fost iniţial finanţabilă prin CNI. Apoi, când a devenit eligibilă prin PNRR, am decis să folosim banii europeni. Pentru această creșă am predat amplasamentul şi are şi contract de execuţie deja, deci mă aştept să fie gata la anul.

Vineri am primit a doua veste bună – o nouă creșă cu o capacitate de 40 de locuri a fost acceptată la finanțare prin PNRR și va fi localizată în curtea liceului C. A. Rosetti. Pentru aceasta, terenul a fost destul de dificil de găsit şi mulţumesc pe această cale echipei din primărie, precum şi lui Andrei Panaitescu – consilier local sector 2 care s-au ocupat de tot.

Este creşa din Floreasca, un cartier care are şcoli, grădiniţe, chiar şi liceu, dar nu avea deloc infrastructură pentru educație timpurie.

Şansele pentru a obţine această finanţare nu păreau mari la început, citind ghidul solicitantului. Erau punctate multe condiţii care nu ne avantajau. Am spus totuşi să ne facem temele, indiferent dacă sunt şanse mici sau mari.

Şi iată că efortul a meritat. Am obţinut finanţare şi pentru cea de-a doua creşă. Suntem astfel unul din cele 2 sectoare (celălalt fiind sectorul 6 – felicitări şi colegei mele viceprimar Mihaela Ştefan care s-a ocupat acolo), care au obţinut finanţare pentru creşe’’, se precizează pe pagina de facebook a Primăriei Sectorului 2.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...