Directorul CFR: „Dacă mecanicul dormea, era mai bine…”

Data postării:

„Mecanicul de locomotivă a depăşit controlat semnalul pe culoarea roşie. De ce a făcut treaba asta va da explicaţii comisiei de anchetă. Eu am discutat cu mecanicul, ştiu despre ce e treaba, dar, mai departe, nu pot să spun deocamdată. Când a văzut că nu i se face cale liberă şi a observat trenul de marfă în faţă, a frânat total trenul. Din frână, se vede că impactul dintre locomotivă şi ultimul vagon din trenul de marfă, nu are nimic nici locomotiva, nici ultimul vagon de marfă. Evenimentul este de gravitate maximă, numai că, din fericire, consecinţele au fost, cel puţin în prima fază, mici”, a spus Traian Preoteasa, directorul CFR Călători, după accidentul din Teleorman.

Luni dimineața, trenul accelerat care circula pe ruta Arad-București Nord a depășit semnalul „oprire” și a ajuns din urmă un tren de marfă care transporta mașini și l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului.

12 persoane au fost rănite în urma impactului, patru dintre ele fiind transportate la spital. Celelalte opt au fost asistate medical la fața locului. Nimeni nu își explică de ce mecanicul a ales să treacă deși semnalul era roșu.

„Dacă mecanicul dormea, era mai bine, că îl frâna sistemul de siguranţă. Or el a depăşit controlat. Deci exclud somnul sau socializare, pentru că el a depăşit controlat semnalul. Dacă dormea, din punct de vedere al impactului, se frâna pe loc şi nu ajungeam la acest caz. Deci dacă dormea, era mai bine decât să depăşească controlat semnalul”, a adăugat Preoteasa.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alunele de pădure pentru o piele frumoasă

Alunele de pădure sunt o gustare delicioasă și sănătoasă,...

Prețurile RCA, plafonate la nivelul celor din 2022?!

Prețurile pentru polițele RCA ar putea fi plafonate la...

Ce trebuie să facă șoferii cu asigurări Euroins?

După familentul Euroins, confirmat de Autoritatea de Supraveghere Financiară...

Nou centru de joacă și învățare pentru copiii vulnerabili din București

Primăria Capitalei a anunțat inaugurarea unui nou centru de...