Diplomat rus: ”cu litera Z scrisă peste toate speranțele noastre… ”

Data postării:

Boris Bondarev, consilier la misiunea Rusiei pe lângă Biroul ONU de la Geneva, a decis să își dea demisia, sătul fiind de atrocitățile rușilor comise în Ucraina. După 20 de ani de muncă în această funcție, oficialul a răbufnit și a făcut acuzații grave:

„De-a lungul a 20 de ani de carieră am văzut mai multe schimbări în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea cum mi-a fost pe 24 februarie anul acesta. Războiul agresiv declanșat de Putin împotriva Ucrainei și, de fapt, împotriva întregii lumi occidentale, este nu numai o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și, poate, cea mai mare crimă împotriva poporului rus, cu litera Z scrisă peste toate speranțele noastre și perspectivele pentru o societate liberă și prosperă în țara noastră.”

Acesta a criticat întregul sistem rus:
„În loc de informație clară, analiză imparțială și progonoze cumpătate, avem clișee de propagandă în spiritul ziarelor sovietice din anii 1930. A fost creat un sistem care se minte singur”.
Cei care au plănuit acest război vor un singur lucru – să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate fastuoase și lipsite de gust, să navigheze în iahturi comparabile în dimensiuni și costuri cu întreaga flotă rusă, să se bucure de puteri nelimitate și impunitate totală. Ca să obțină aceste lucruri, ei sunt dispuși să sacrifice oricâte vieți este nevoie. Mii de ruși și ucraineni au murit deja pentru asta”.

El a încheiat spunând că nu mai poate continua să muncească pentru Ministerul de Externe și să ia „parte la această ticăloșie sângeroasă, nesocotită și absolut inutilă”, nu înainte de a-l taxa și pe Serghei Lavrov despre care spune că s-a transformat dintr-un „intelectual profesionist și educat” într-o „persoană care face mereu declarații care se bat cap în cap și amenință lumea… cu arma nucleară”.

Putin nu este de neatins?

„A existat o tentativă de asasinare a lui Putin. El chiar a fost atacat, se spune de către reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație secretă. A fost o tentativă absolut nereușită, dar chiar s-a întâmplat. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Repet, această tentativă a fost nereușită. Nu a existat nicio publicitate în legătură cu acest eveniment, dar a avut loc”, a declarat Kirilo Budanov, citat de Sky News și Mediafax.

Kirilo Budanov, șeful direcției serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării ucrainean, a declarat că tentativa ar fi avut loc după începutul invaziei din Ucraina și că dictatorul rus ar fi fost atacat de persoane din regiunea Caucazului, în urmă cu două luni.
Această declarație ne arată că Putin nu este chiar de neatins, așa cum a arătat până acum. Însă are oameni foarte tăcuți în jur, întrucât nu se află aproape nicio informație.
Nicio dovadă nu a fost prezentată, iar jurnaliștii nu au putut verifica informația din surse independente. (Sursa foto: Profimedia)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

Cutremur puternic în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs...