Descinderi la SRI?!

Data postării:

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, au avut loc descinderi în sediul SRI, iar DNA ar fi ridicat documente strict secrete. Informația a fost făcută publică de către publicația Flux24.ro.
„Surse noastre indică faptul că ar fi vorba de fondurile operative. Eu am mai publicat că foști ofițeri spun că s-ar fi subtilizat fonduri pe vremea vechii conduceri. Am mai multe informații și din mai multe surse. Inclusiv că un membru care provine din grupul de la Cluj a fost întrebat dacă știe ceva în plus despre acest procuror. Mai este o informație că unul din șefii SRI a sunat la DNA și a cerut precizări”, a spus un jurnalist Flux24.

La solicitarea jurnaliștilor, SRI a oferit un răspuns sec, fără a confirma sau a infirma, în mod direct descinderile și documentele ridicate de autorități:

„Vă comunicăm că activitatea Serviciului Român de Informaţii este circumscrisă în mod imperativ şi limitativ dispoziţiilor legale în vigoare, care statuează, în cuprinsul art. 2 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, că instituţia noastră organizează activităţi pentru culegerea, verificarea şi valorificarea informaţiilor necesare cunoaşterii, prevenirii şi contracarării oricăror acţiuni care constituie, potrivit legii, ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României, aşa cum sunt acestea reglementate de art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României.
Totodată, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, comunicarea unor date despre obiectul şi stadiul unei eventuale proceduri legate de Serviciul Român de Informaţii, desfășurate de către Direcția Națională Anticorupție, nu intră în sfera informaţiilor de interes public fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor.
De asemenea, instituția noastră nu se poate pronunţa cu privire la activităţile ce intră în competenţa altor organe ori autorităţi, respectiv cu privire la stadiul unor eventuale proceduri procesual penale care ar viza Serviciul Român de Informații.”

Sursa: Flux24.ro

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...