Declarații dure ale lui Joe Biden la adresa lui Putin

Data postării:

Joe Biden a vorbit mult despre războiul lui Putin în cadrul Congresului SUA, unde a salutat-o politicos pe Oksana Markarova, ambasadorul ucrainean în SUA, în semn de solidaritate cu poporul bombardat de ruși.

„Lumina va învinge întunericul. Ambasadorul ucrainean în SUA este aici în seara asta, stând alături de Prima Doamnă. Ea trimite un semnal inconfundabil lumii și Ucrainei”,  a spus președintele american Joe Biden.

Acesta a criticat dur atitudinea lui Putin, a punctat pierderile întreg poporului rus, din cauza unei ambiții personale a conducătorului, pe care l-a numit dictator, nu doar o dată.

„…Rusul Vladimir Putin a căutat să zdruncine însăși fundațiile lumii libere, crezând că o poate face să se încline spre modurile sale amenințătoare. Dar a calculat greșit. El a crezut că se poate întoarce în Ucraina și lumea se va răsturna. În schimb, a întâlnit un zid de forță pe care nu și l-a imaginat niciodată.A cunoscut poporul ucrainean… De la președintele Zelenski și până la fiecare ucrainean, neînfricarea lor, curajul și determinarea lor inspiră acum lumea. Grupuri de cetățeni care blochează tancurile cu trupurile lor. Toți, de la studenți la profesori pensionari, s-au transformat în soldați care își apără patria.

De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc. Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după Al Doilea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează.

Cel mai recent atac al lui Putin asupra Ucrainei a fost premeditat și neprovocat. El a respins eforturile repetate de diplomație. Credea că vestul și NATO nu vor răspunde.

A crezut că ne poate dezbina aici, acasă, și în Europa. Dar Putin a greșit. Eram gata. Iată ce am făcut. Ne-am pregătit pe larg și cu atenție”, a afirmat Biden.

Biden i-a asigurat pe americani că lucrurile merg în direcția corectă pentru ei și i-a pus la zid și pe oligarhii ruși.

” Știu că veștile despre ceea ce se întâmplă pot părea alarmante pentru toți americanii. Ceea ce vreau să știți este că vom fi bine. Vom fi bine.” (foto: G4media)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Donald Trump, cu glonțul la ureche

Tentativă de asasinat asupra candidatului republican pentru conducerea S.U.A.,Donald...

Surpriză în Franța! Extremiștii au câștigat primul tur de alegeri

Partidul Adunarea Națională a câștigat primul tur al alegerilor...

Furtunile matură Europa! Vremea violentă a dus la moartea mai multor persoane

Codul portocaliu care s-a abătut asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei...

Distracția s-a sfârșit tragic pentru un parașutist

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului...