De ce este indicat să mâncăm la ore fixe

Data postării:

Orarul meselor este foarte important având în vedere că stomacul se golește la fiecare 3-4 ore, iar din cele 24, aproximativ 7-8 ore sunt ocupate de somn mai rămân 16 ore, timp în care avem timp de cele 3 mese principale și 2 gustări.

Dimineața, organismul are nevoie de ”carburant” pentru demararea activităților zilnice, fie ele fizice sau intelectuale, iar în lipsa acestuia, reprezentat de micul dejun, apare înfometarea, organismul consumând depozitele de mușchi pentru elaborarea energiei necesare.

Experții în nutriție nutrislim.ro ne explică ce și când să mâncăm în timpul zilei:

  • Alimentele ideale pentru micul dejun sunt reprezentate de carbohidrați cu absorbție lentă, precum pâinea integrală sau cerealele integrale, asociate cu proteine pentru sațietate, precum: ouă, lactate, brânzeturi.
  • Ora biologică a prânzului se situează între 12 – 13, alimentele ideale pentru prânz sunt reprezentate de asocierea între proteine cu puține grăsimi (carne slabă, pește, brânzeturi, lactate), carbohidrați cu absorbție lentă (paste integrale, orez integral, linte, mazăre, fasole boabe, năut) și cât mai multe legume.
  • Seara recomandate sunt alimentele cu conținut caloric redus, care nu determină stocarea de grăsime în depozite, precum alimentele bogate în fibre, proteine și apă: carne slabă, pește, brânzeturi și lactate semi-degresate și legume crude sau preparate la la abur, la cuptor sau pe grătar și este indicat ca cina să aibă loc înainte de ora 20.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...