De ce este importantă Vitamina K2 pentru femei

Data postării:

‘’Vă doriți mai puține riduri și dinți mai sănătoși? Acest lucru este posibil acum cu ajutorul Vitaminei K2, o vitamină pe care toate doamnele și domnișoarele ar trebui să o consume.

De ce este Vitamina K2 atât de importantă?

Această vitamină previne aproape totul, de la riduri până la cancer. Poate că unele femei nu au nevoie de calciu, dar vitamina K2 menține calciul la un nivel normal.

Toată lumea vorbește despre beneficiile vitaminei D, dar nimeni nu pare să știe că fară vitamina K2, vitamina D nu ne poate aduce niciun beneficiu.

De ce este atât de important să consumăm regulat vitamina K2…

Sănătatea oaselor – calciul joacă un rol foarte important când vine vorba de sănătatea oaselor, mai ales în ceea ce privește densitatea acestora.

Există dovezi că vitamina K2 ar putea spori sănătatea oaselor și ar reduce riscul de osteoporoză. Pentru un raport din 2004 al Current Pharmaceutical Design/Proiectări Actuale în Farmaceutică, savanții au preluat cercetările disponibile despre vitamina K2 și osteoporoză.

Rezultatele au dezvăluit că vitamina K2 ar putea stimula formarea oaselor și ar putea suprima fracturarea bruscă a oaselor datorată vârstei înaintate.

Vitamina K2 pare de asemenea să susțină densitatea minerala a oaselor și să previna fracturile osteoporotice la pacienții cu osteoporoză datorată vârstei.

Într-o recenta revizuire a cercetărilor pe această temă, publicată în Current Drug Safety/Siguranța Actuală a Medicamentelor, cercetătorii au găsit că o combinare a vitaminei K2 cu bifosfonatii (o clasă de medicamente care previn pierderea masei osoase) ar putea fi utilă pentru prevenirea fracturilor la femeile aflate în perioada post-menopauză și osteoporoză.

Sănătatea dinților – cariile, sensibilitatea dinților sau oricare alte probleme ale cavității bucale, toate pot fi reduse sau prevenite cu ajutorul vitaminei K2.

Sistemul cardiovascular – formarea cheagurilor de sânge este tocmai rezultatul direct al deficientei de K2 în organism. Cele care duc la formarea cheagurilor de sânge sunt tocmai depunerile de calciu și este foarte important să avem suficientă vitamina K2 în organism care să poată să dizolve depozitele de calciu de pe vene și artere.

Sănătatea venelor – varicele se încadrează în categoria bolilor cardiovasculare, iar calciul, care se depune în locuri în care nu ar trebui să se depună, cauzează aceasta condiție medicala.

Prevenirea cancerului – cercetări preliminare indică faptul că vitamina K2 ar putea ajuta la tratarea unor forme de cancer. De exemplu, într-un studiu de laborator publicat în Jurnalul International de Oncologie, cercetătorii au găsit că vitamina K2 ar putea ajuta la favorizarea morții celulelor canceroase pulmonare.

Unde găsim Vitamina K2?

Principala sursă din care ne putem lua necesarul de Vitamina K2 este, bineînțeles, alimentația. Surse de vitamina K2 sunt gălbenușul de ou, ficatul, anumite tipuri de brânză.’’, explică nutriționistul Andrei Laslău într-o postare pe pagina sa.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...