Nutriționistul Cristian Mărgărit ne explică de ce este bine să consumăm fibre și ce rol au acestea în alimentația noastra de zi cu zi.
‘’Fibrele alimentare sunt prezente în mai toate alimentele de origine vegetală, nefiind prezente în cele de origine animală. Dar nu toate sursele de fibre sunt egale: pe lângă fibre, alimentele vin și cu un aport variabil de carbohidrați și grăsimi, deci calorii. Iar fibrele din grâu (nu și din ovăz) au un efect iritant asupra tubului digestiv.
Ne interesează să avem în dietă alimente cu conținut mare de fibre, dar calorii puține. Asta atât pentru slăbire sau menținerea greutății cât și pentru efectele anti-aging. Acestea sunt, fără îndoială, frunzele. Salatele de funze au cel mai bun raport între aportul de fibre și cel de calorii. Adică multe fibre și calorii puține.’’ explică Cristian Mărgărit pe blogul său
Acesta ne dezvăluie 5 avantaje ale consumului de fibre în salate:
- Sănătatea tubului digestiv și a florei intestinale
- Prevenirea diabetului
- Prevenirea bolilor cardiovasculare
- Controlul apetitului și slăbire
- Detoxifiere (foto:foodika.ro)