David Popovici, un exemplu de adolescent!

Data postării:

David Popovici nu a reprezentat țara doar la înot, ci și în ceea ce privește educația, ambiția, maturitatea și prezentarea în fața unei mulțimi de oameni. Este un exemplu, din toate punctele de vedere!

La întoarcerea în țară, campionul mondial la înot a avut un discurs impecabil, bazat pe modestie și educație. Deși este la cel mai înalt nivel, acesta a declarat că începe în doar câteva zile pregătirea pentru juniori, arătând că performanța trebuie menținută tot prin muncă, prin seriozitate și responsabilitate.

„Cel mai mare vis al meu ar fi să fiu cel mai rapid din istorie, dacă se poate într-o probă ar fi super, dacă ar fi în mai multe probe ar fi și mai. Un alt vis al meu este să inspir cât mai multă lume (…) N-aș putea spune cât timp ar dura să ajung cel mai rapid din istorie, dar tocmai de aceea m-am înconjurat de oameni foarte buni, profesioniști care să mă ajute să ajung acolo”, a spus David Popovici la revenirea în țară.
Vreau să spun cel mai important lucru pe care îl am de spus. Mulțumesc celor care m-au susținut și tuturor românilor care m-au urmărit și care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și care au venit la Budapesta. A fost superb și sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a spus scurt sportivul român.

Nu același lucru se poate spune di despre ministrul Novak, a cărui exprimare în limba română a fost greoaie și deloc demnă de un demnitar…

„România poate să devină sportul pe care ni-l dorim. Guvernul a înțeles că sportul este important pentru România, iar cât voi conduce acest minister, sportul va fi o prioritate… Am spus de când am preluat ministerul că înotul trebuie să fie un domeniu prioritar și l-am susținut… Talentul nu este de ajuns. David prin munca sa și prin disciplina sa și mentalitatea lejeră de adolescent profesionist a arătat cum trebuie să fie un profesionist. El este modelul, el trebuie urmat și va motiva toată țara”, a declarat Eduard Novak, uitând ca nici nu ar trebui să aibă altă prioritate înaintea sportului din România…

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Liber la terenurile de sport din incinta școlilor pentru elevii din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat utilizarea gratuită a terenurile...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Cupa Titan la Caiac-Canoe în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a anunțat organizarea Cupei Titan la...

Fotbaliștii români, campioni la comportament și la spirit!

Chiar dacă drumul Euro s-a încheiat pentru naționala României,...