Cutremur puternic în Taiwan

Data postării:

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs miercuri dimineață în Taiwan. Peste 100 de clădiri s-au prăbușit, o autostradă și mai multe drumuri au fost distruse de alunecările de teren provocate de replicile seismului. Epicentrul este situat la aproximativ 18 km sud de orașul Hualien din Taiwan, potrivit US Geological Survey. Hualien este cea mai mare regiune din Taiwan, situată pe coasta de est a insulei, fiind cunoscută pentru terenul său muntos. Cutremurul și multiplele replici au declanșat alunecări de teren, prăbușirea multor roci și bolovani mari, blocând drumurile și liniile de cale ferată și provocând pagube a căror reparație ar putea dura săptămâni întregi.

Până acum au fost identificați 9 morți și peste 700 de răniți. Acțiunea de salvare a victimelor este în curs de desfășurare, astfel că este foarte posibil ca numărul victimelor să crească. Conform seismologilor, este cel mai puternic cutremur din Taiwan din ultimii 25 de ani.

În ciuda situației conflictuale cu Taiwan, China și-a oferit sprijinul pentru susținerea populației afectate. Și Japonia a anunțat că este alături de taiwanezi.

Foto: Adevărul

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

Ancheta se extinde în Slovacia. Atacatorul lui Fico ar fi avut complici…

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani,...