Cum să-ți protejezi plantele de apartament de caniculă

Data postării:

Pe măsură ce temperaturile cresc în timpul verii, plantele de apartament pot avea de suferit. Canicula poate provoca stres termic, deshidratare și chiar moartea plantelor dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți protejezi plantele de apartament în timpul zilelor caniculare.

1. Udarea corectă-Aprovizionarea cu apă este esențială. În zilele caniculare, plantele au nevoie de mai multă apă decât de obicei. Este important să verifici umiditatea solului zilnic și să uzi plantele când solul este uscat la atingere. Totuși, evită excesul de apă, deoarece poate duce la putrezirea rădăcinilor. Ideal ar fi să uzi plantele dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute și apa se evaporă mai greu.

2. Umiditatea aerului-Mărește umiditatea din jurul plantelor. Aerul uscat poate fi o problemă majoră în timpul verii. Poți crește umiditatea aerului prin: Pulverizarea apei pe frunzele plantelor, așezarea ghivecelor pe tăvi cu pietriș și apă, folosirea unui umidificator.

3. Protecția împotriva soarelui direct-Protejează plantele de lumina directă a soarelui. Razele solare directe pot arde frunzele și pot usca solul prea repede. Poți muta plantele în zone mai umbrite ale casei sau poți folosi perdele sau jaluzele pentru a filtra lumina soarelui.

4. Alegerea ghivecelor potrivite-Folosește ghivece adecvate. Ghivecele din teracotă sunt poroase și permit evaporarea apei, ceea ce poate ajuta la răcirea solului. Ghivecele din plastic rețin mai multă apă, dar se încălzesc mai ușor. Alege ghivece care asigură un drenaj bun pentru a evita stagnarea apei.

5. Îngrășămintele-Fii atent cu îngrășămintele. În timpul perioadelor de caniculă, plantele sunt mai vulnerabile la arsurile cauzate de îngrășăminte. Redu frecvența aplicării îngrășămintelor sau diluează-le mai mult decât de obicei. O opțiune bună este utilizarea unui îngrășământ organic, care este mai blând pentru plante.

6. Îngrijirea specifică pentru fiecare tip de plantă-Adaptează îngrijirea în funcție de nevoile fiecărei plante. Diferite plante au cerințe diferite. Plantele tropicale, de exemplu, pot avea nevoie de mai multă umiditate, în timp ce cactușii și suculentele preferă solul bine drenat și udarea mai rară.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...