Cum să prepari cea mai delicioasă și simplă plăcintă cu mere

Data postării:

Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile clasice care evocă întotdeauna amintiri plăcute din copilărie. Cu arome de scorțișoară și mere coapte, acest desert este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o după-amiază relaxantă de weekend sau o masă festivă. Iată cum poți prepara o plăcintă cu mere simplă și delicioasă, care să îți încânte papilele gustative.

Ingrediente necesare

Pentru aluat: 250 g făină, 125 g unt rece, tăiat cubulețe, 1 ou, 50 g zahăr, 1 praf de sare, 2-3 linguri de apă rece

Pentru umplutură: 6-8 mere, de preferat soiuri mai acrișoare, 100 g zahăr (poți ajusta cantitatea în funcție de cât de dulci sunt merele), 1-2 linguri de scorțișoară, 1 plic de zahăr vanilat, zeama de la o jumătate de lămâie, 1-2 linguri de amidon sau făină (opțional, pentru a absorbi sucul în exces)

Pentru decor: Zahăr pudră

Mod de preparare

1. Într-un bol mare, amestecă făina cu praful de sare și zahărul. Adaugă untul rece și începe să frămânți cu vârful degetelor până obții o compoziție nisipoasă. Adaugă oul și 2-3 linguri de apă rece, amestecând până când aluatul începe să se lege. Frământă ușor aluatul până când devine omogen, apoi formează o bilă, acoper-o cu folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

2. Spală și curăță merele de coajă și semințe, apoi taie-le în felii subțiri. Pune merele într-un bol și stropește-le cu zeama de lămâie pentru a preveni oxidarea. Adaugă zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat și amestecă bine pentru a distribui uniform condimentele. Dacă merele sunt foarte suculente, poți adăuga 1-2 linguri de amidon sau făină pentru a absorbi lichidul în exces.

3. Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte pe o suprafață presărată cu făină, până când obții o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Așază foaia de aluat în tavă, având grijă să acoperi și marginile. Pune umplutura de mere peste aluat, distribuind-o uniform. Întinde cealaltă parte de aluat și acoperă merele. Poți face câteva tăieturi mici în partea superioară a plăcintei pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.

4. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace plăcinta timp de 40-50 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant.

5. După ce plăcinta este gata, las-o să se răcească puțin înainte de a o tăia. Presară zahăr pudră deasupra pentru un aspect mai festiv. Poți servi plăcinta simplă sau alături de o cupă de înghețată de vanilie pentru un plus de savoare.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce alimente să consumăm dacă avem colon iritabil

Sindromul de colon iritabil  este o afecțiune cronică a...

Calendarul înscrierilor la grădiniță

Conform proiectului MEC, procesul de înscriere este structurat în...

Gafă monumentală la Casa Albă! Planuri de război au ajuns la un jurnalist

Pe grupul de lucru Signal al autorităților americane din...

Locurile de joacă din Herăstrău, închise de ANPC

"În urma unui control anterior, efectuat în luna februarie...