Cum să faci sos de roșii acasă fără conservanți

Data postării:

Sosul de roșii este un ingredient versatil și delicios folosit în numeroase rețete, de la paste la pizza și chiar la supă. Din păcate, multe din sosurile de roșii disponibile în comerț conțin conservanți, coloranți și arome artificiale. Iată cum să faci un sos de roșii sănătos și gustos, cu ingrediente naturale.

Ingrediente necesare:

-1,5 kg roșii coapte și proaspete

-2 linguri de ulei de măsline extra virgin

-1 ceapă mare, tocată fin

-4 căței de usturoi, mărunțiți

-1 linguriță de sare

-1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

-1/2 linguriță de zahăr (opțional, pentru a echilibra aciditatea roșiilor)

Instrucțiuni:

1. Spălare și pregătirea roșiilor: Începe prin a spăla bine roșiile sub apă rece. Poți folosi roșii de tip Roma sau orice alt soi de roșii coapte și aromate. Taie o cruce mică la baza fiecărei roșii. Acest pas va ajuta la decojirea ușoară a roșiilor mai târziu.

2. Decojirea roșiilor: Pune roșiile într-un vas cu apă clocotită pentru aproximativ 1-2 minute. Apoi, scoate-le și transferă-le imediat într-un bol cu apă rece sau pune-le sub un jet de apă rece. Tăie roșiile în bucăți mari și îndepărtează semințele dacă preferi un sos mai fin.

3. Gătirea sosului: Încinge uleiul de măsline într-o oală mare, adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le până devin moi și translucide, în jur de 5 minute, la foc mediu.

Adaugă roșiile tăiate și sucul lăsat de ele. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până când roșiile se desfac și sosul se îngroașă.

Folosește un blender sau un mixer de mână pentru a omogeniza amestecul. Poți decide cât de fin sau gros dorești să fie sosul tău de roșii.

4. Aromatizare și ajustare: Adaugă sarea, piperul și zahărul (dacă dorești) pentru a echilibra gustul.

Continuă să gătești sosul la foc mic timp de încă 10-15 minute pentru a-i permite aromelor să se amestece bine.

5. Stocarea și utilizarea: Lasă sosul de roșii să se răcească înainte de a-l pune în recipiente sau borcane curate. Poți păstra sosul în frigider timp de aproximativ o săptămână sau îl poți congela pentru a-l folosi ulterior.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alertă! Cel mai mic număr de înscriși la Bac din ultimii 20 de ani

Doar 94.400 de elevi din promoția curentă s-au înscris...

Corpul de control la Muzeul Brukenthal, din Sibiu

Ministrul Culturii a trimis corpul de control la Muzeul...

Media 10 la Bac, răsplătită cu un bilet la festival!

Organizatorii festivalului Beach Please lansează o provocare pentru tinerii...

Liber pe Transfăgărășan și Transalpina!

”Deschidem Tranfăgărăşanul (DN7C)! Cei care doresc, vor putea circula...