Cum să  alegi piesele de mobilier în funcție de spațiu

Data postării:

Specialiștii homelux.ro ne dezvăluie cum să ne alegem obiectele de mobilier din bucătărie în funcție de spațiul de care dispunem.

”Dimensiunile încăperii sunt cel mai important factor atunci când configurezi aranjarea acesteia și alegi mobilierul. În funcție de lungimea pereților și de forma pe care o are bucătăria, vei selecta numărul de corpuri, tipul lor și dimensiunile acestora.

Dacă urmează să mobilezi un spațiu restrâns, cu forma dreptunghiulara, atunci te poți orienta către corpuri de bucătărie care vor fi montate pe unul dintre pereții lungi, lăsând loc pentru circulație de-a lungul camerei. Masa și scaunele de bucătărie vor fi plasate pe partea opusă. Pentru a crea efectul unui spațiu mai vast, te poți orienta către rafturi suspendate în locul corpurilor superioare, însă trebuie să fii dispus să renunți la un procent din oportunitățile de depozitare. 

Într-o bucătărie medie, de formă pătrată, dispunerea mobilierului se poate face pe două dintre laturi, creând un unghi de 90 de grade, iar asezarea mesei se poate face în mijlocul camerei. Reține, însă, că trebuie să lași loc suficient în jurul acestora, pentru a putea circula în voie și pentru a manevra chiar și vasele de mari dimensiuni fără dificultate. Deși colțarul este o piesă de mobilier des întâlnită în bucătăriile românești, acesta ocupă mult din suprafața camerei.”

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Cum preparăm acasă cea mai simplă și delicioasă socată

Socata este o băutură tradițională românească, răcoritoare și ușor...

Beneficiile consumului de pepene galben

Pepenele galben este un fruct delicios și răcoritor, foarte...

Trucuri pentru îndepărtarea petelor de pe haine

Petele de pe haine pot fi o adevărată bătaie...

Idei delicioase de salate de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura salate răcoritoare...