Cum ne putem realiza un make-up acasă ca la salon

Data postării:

Make-up-ul este o formă de artă care ne permite să ne exprimăm creativitatea și să ne punem în evidență frumusețea naturală. Deși este minunat să mergem la un salon de înfrumusețare pentru a ne face machiajul, uneori este benefic să știm cum să ne realizăm un make-up impecabil chiar și în confortul casei noastre. Iată câteva sfaturi și trucuri despre cum să obții un machiaj profesional ca la salon acasă.

  1. Pregătirea pielii- Primul pas esențial în realizarea unui machiaj impecabil este pregătirea adecvată a pielii. Asigură-te că ai o rutină de îngrijire a tenului înainte de aplicarea machiajului. Curăță fața cu un gel sau o loțiune de curățare delicată, apoi aplică un toner și o cremă hidratantă pentru a hidrata și a netezi pielea.
  • Fondul de ten- Alegerea fondului de ten potrivit este esențială pentru un make-up perfect. Găsește nuanța și textura care se potrivesc tipului tău de ten și aplică-l în mod uniform pe față, gât și decolteu. Poți folosi o pensulă pentru fond de ten sau degetele pentru a obține un aspect natural. Asigură-te că blenduiesti bine fondul de ten pentru a evita aspectul neuniform.
  • Corector și iluminator- Pentru a ascunde cearcănele, imperfecțiunile sau petele, folosește un corector. Alege un corector cu o nuanță ușor mai deschisă decât fondul de ten și aplică-l cu un pensonel sub ochi și pe zonele problematice. Blenduieste-l bine pentru a obține o acoperire naturală. Aplicarea iluminatorului este un pas-cheie pentru a obține un aspect strălucitor și fresh. Alege un iluminator într-o nuanță deschisă și aplică-l pe vârful pomeților, pe arcul sprâncenelor, pe podul nasului și în colțul intern al ochilor.
  • Conturarea și evidențierea- Conturarea și evidențierea oferă dimensiune și definiție feței tale. Folosește o pudră bronzantă sau un contur pentru a sculpta și a define pomeții, maxilarul și nasul. Aplică produsul sub pomeți și pe lateralele nasului și blenduieste bine pentru a obține un aspect natural. Evidențiază zona pomeților, arcul sprâncenelor și colțul intern al ochilor cu un iluminator pentru a adăuga strălucire și dimensiune feței.
  • Machiajul ochilor- Machiajul ochilor poate transforma întregul aspect al feței tale. Aplică o bază pentru pleoape pentru a-ți fixa fardul de ochi. Alege o paletă de culori care se potrivește cu tonurile pielii tale și folosește culori mai deschise pentru zona interioară a pleoapei și culori mai închise pentru zona externă. Blenduieste bine culorile pentru a crea un aspect fumuriu și natural. Aplică eyeliner pentru a defini linia genelor superioare și adaugă mascara pentru a-ți lungi și a-ți îngroșa genele. Dacă îți dorești un aspect dramatic, poți adăuga și gene false.
  • Buzele-Pentru buzele perfecte, aplică un balsam hidratant sau un primer pentru buze. Apoi alege un ruj într-o nuanță care se potrivește tonului pielii tale și aplică-l în mod uniform.
  • Fixarea machiajului- Pentru a păstra machiajul intact pe parcursul întregii zile, aplică un spray de fixare. Acesta va prelungi durata machiajului și va ajuta la controlarea strălucirii pielii.

Realizarea unui make-up ca la salon acasă necesită răbdare, practică și puțină îndemânare. Cu puțină experiență și încercare, vei obține rezultate demne de un profesionist. Așadar, bucură-te de proces și experimentează pentru a-ți descoperi propriul stil și a te simți încrezătoare în propria piele.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Campanie pentru prevenirea cancerului de col uterin în Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat lansarea campaniei de Testare...

De ce nu e bine să mâncăm la volan

’’Pentru siguranța și silueta voastră, nu mâncați la volan! Să...