Convorbiri între militarii ruși, posibile dovezi ale masacrului din Ucraina

Data postării:

Imaginile cu măcelul făcut de militarii ruși în Ucraina, surprinse după retragerea trupelor, au cutremurat întreaga lume. Indiferent de motiv, asemenea atrocități față de civili nu pot fi trecute cu vederea în secolul XXI și se caută vinovații pentru crimele de război.

Serviciul german de spionaj a interceptat convorbiri între militarii ruși în care aceștia vorbeau despre uciderea și interogarea civililor,iar acestea ar putea fi folosite drept dovezi pentru crimele de război.

Într-una dintre interceptările radio un soldat povesteşte altuia cum el şi alţi colegi au împuşcat o persoană pe bicicletă. Într-o altă conversaţie interceptată se aude un bărbat afirmând că „mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi”.

Potrivit publicației germane Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din material se deduce că membri ai Grupului Wagner – care „s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită” – ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

„Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia”, notează publicaţia germană.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Donald Trump, cu glonțul la ureche

Tentativă de asasinat asupra candidatului republican pentru conducerea S.U.A.,Donald...

Surpriză în Franța! Extremiștii au câștigat primul tur de alegeri

Partidul Adunarea Națională a câștigat primul tur al alegerilor...

Furtunile matură Europa! Vremea violentă a dus la moartea mai multor persoane

Codul portocaliu care s-a abătut asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei...

Distracția s-a sfârșit tragic pentru un parașutist

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului...