Beneficiile consumului de linte

Data postării:

Contează și cantitatea, nu doar indicele glicemic, susțin nutriționiștii, dacă vrem să menținem echilibrul organismului nostru. O soluție este consumul anumitor leguminoase, precum lintea.

”De ce e important să stea jos glicemia?

Deși există și cazuri când glicemia (un nivel prea mic al glucozei din sânge) poate pune viața în pericol, ea are manifestări puternice, o simțim și se tratează ușor. Cel mai întâlnit caz este al hiperglicemiei cronice. O persoană (semi)sedentară care toată ziua mănână zahăr, făinoase, gustărele, covrigei și alte surse de carbohidrați are practic o hiperglicemie cronică. Situație care poate duce la diabet de tip II, îmbătrânire prematură, obezitate, degenerarea sistemului nervos, boli cardiovasculare, lipsă de energie etc. La cei care au deja instalat diabetul este cu atât mai important să țină glicemia la un nivel scăzut. La fel și în programele de slăbire. Pentru pandemie, semnificația este că o glicemie crescută este un factor de risc în infecție și evoluția bolii. (…)

Contează și cantitatea, nu doar indicele glicemic. Asta știm deja, însă contează la fel de mult și sursa. În funcție de sursa carbohidraților putem avea diferite tipuri (simpli, complecși), pot fi însoțiți de mai multe fibre sau nu. Apoi, în rețetă se pot adăuga condimente care să reduca impactul glicemic (turmeric, scorțișoară, oțet).

Pentru ca acest nou studiu arată, încă o dată, beneficiile leguminoaselor (aici lintea), consider ca astfel de rețete sunt foarte utile pentru cei care vor să își țină glicemia sub control sau urmează un program de slăbire. Se propune înlocuirea unei părți a garniturii bogate în carbohidrați (orez, pâine, paste, cartofi, mămăligă) cu leguminoase.

Prin aportul de fibre, proteine, fier, antioxidanți, lintea este un aliment potrivit pentru oricine, nu doar pentru cei cu grija glicemiei’’, ne explică nutriționistul Cristian Mărgărit într-o postare pe blogul său.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...