Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, reînviat de italieni

Data postării:

COS Târgoviște, un colos al industriei siderurgice din România de altădată, care acum mai are sub o sută de angajați care doar întrețin utilajele, va renaște în care acest an.

Combinatul de Oţeluri Speciale a fost cumpărat cu suma de 38 de milioane de euro de către grupul italian Beltrame, care intenționează să pornească producţia la Târgovişte într-un timp cât mai scurt. Repornirea producției este grăbită și de războiul din Ucraina, întrucât era până de curând ţară exportatoare de fier-beton.

„Suntem tot mai aproape de renașterea industriei siderurgice în județul Dâmbovița!

În cursul acestei dimineți, am primit vizita reprezentanților „Beltrame”, iar planurile grupului italian sunt ambițioase, dar și realizabile. 

De asemenea, sunt de apreciat intenția grupului de a folosi energia verde produsă de viitorul parc fotovoltaic care va deservi COS, dar și investițiile pentru reducerea emisiilor de carbon, astfel încât la Târgoviște să se implementeze conceptul de oțel „verde”.

Județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște și România au nevoie de Combinatul de Oțeluri Speciale și vom oferi tot sprijinul necesar pentru ca activitatea siderurgică să fie reluată cât mai rapid.”, a spus Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic: ‘’Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!!’’

‘’Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie...

De ce să alegem vișine?!

Vișinele sunt fructe mici, dar pline de beneficii pentru...

Cum să prepari ceaiuri reci și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura băuturi reci...

Joe Biden nu mai candidează pentru SUA

Cu doar câteva luni înainte de alegerile pentru noul...