Colectare subterană a gunoiului din Sectorul 1

Data postării:

Primăria Sectorului 1 implementează un sistem modern de colectare selectivă a deșeurilor, printr-un program cu fonduri europene. Valoarea totală a investiției este de 246.076.998,17 lei inclusiv TVA. Din bugetul local urmează a finanțată contribuția eligibilă a Sectorului 1, reprezentând 2% din valoarea cu TVA a costurilor eligibile acceptate la finanțare precum și a tuturor costurilor neeligibile.

”Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect de hotărâre privind integrat de colectare a deșeurilor la nivelul Sectorului 1” și privind aprobarea participării Sectorului 1 cu acest proiect în scopul unei finanțări nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (…)

În concret, urmează a fi amenajate un număr de 244 puncte de colectare subterane cu un număr de 1394 de module subterane de colectare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul subteran va fi de 3 metri cubi (mc), iar capacitatea volumetrică totală a modulelor subterane va fi de 4182 mc.

 Totodată, vor fi amenajate 698 de puncte de colectare supraterane, care vor avea 1442 module supraterane de colectare cu compactare și 2416 module supraterane de colectare fără compactare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul suprateran va fi de 0,24 mc, iar capacitatea volumetrică totală a modulelor supraterane va fi de 952,92 mc.

 În plus, vor fi achiziționate 20.000 de unități de compostare individuale cu un volum de 0,28-0,30 mc (280 – 300 litri).

Punctele de colectare selectivă vor fi dotate cu panouri fotovoltaice și vor beneficia de sisteme de supraveghere video, iar monitorizarea utilizatorilor individuali va fi realizată prin dotarea pubelelor cu CIP-uri. Mai mult, va fi amenajat un centru de monitorizare date dotat cu un server găzduire software gestiune și un software de gestiune!, anunță Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand pe pagina sa de facebook. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic: ‘’Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!!’’

‘’Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie...

De ce să alegem vișine?!

Vișinele sunt fructe mici, dar pline de beneficii pentru...

Cum să prepari ceaiuri reci și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura băuturi reci...

Un weekend de petrecere la Lungulețu

O nouă ediție a Zilelor Comunei Lungulețu a animat...