Cine eliberează deciziile de izolare pentru infectații cu Covid?

Data postării:

Direcţiile de Sănătate Publică eliberează decizii de izolare doar  în cazul în care o persoană confirmată ca fiind infectată cu COVID-19  refuză să rămână izolată la domiciliu sau în spital, conform indicaţiilor medicale primite.

    

Direcţiițe de Sănătate Publică continuă să elibereze decizii de carantină pentru persoanele care sunt declarate contacţi direcţi cu o persoană infectată confirmată, contacţii fiind  stabiliţi prin anchetă epidemiologică.

Concediile medicale pentru persoanele asigurate, izolate în spital, se eliberează de către unitatea medicală în care persoana confirmată pozitiv a fost internată.

Concediile medicale pentru persoanele asigurate, infectate cu COVID-19 şi izolate la domiciliu, se eliberează de medicul de familie, în baza documentelor primite automat de către acesta după înregistrarea cazului şi nu în baza deciziilor de izolare emise de D.S.P.

Concediile medicale pentru persoanele asigurate carantinate (contacţi direcţi cu o persoană infectată confirmată) se elibereză numai de către medicii de familie în baza deciziilor de carantină  emise de către D.S.P.

În caz de carantină sau izolare, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, dar nu mai târziu de 30 zile calendaristice de la data  ultimei zile a încetării perioadei de carantină/izolare. (sursa: DSP Dâmbovița)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...

Beneficiile consumului de usturoi

Usturoiul este cunoscut de secole pentru proprietățile sale terapeutice...

Mihaela Bilic: ‘’Nu există o formă mai sănătoasă de zahăr’’

‘’Zahăr și îndulcitori Vreau să știți că nu există o...