Cine are de câștigat din majorarea prețurilor la energie?!

Data postării:

Peste 43 de miliarde de lei, sume încasate ca taxe şi dividende, vor ajunge în visteria statului român, ca urmare a majorării preţurilor la energie. Informația a fost oferită de preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), Laurenţiu Urluescu.

În timp ce autoritățile dau din colț în Colț cu plafonarea prețurilor și compensarea facturilor, apar vești îngrijorătoare din partea reprezentanților celor mai mari companii din domeniul energiei, care spun că autoritățile responsabile nu au virat în conturile companiilor sumele aferente pentru compesarea pe actuala schemă de ajutor a statului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu s-a ferit să își arate reținerea în ceea ce privește compensarea facturilor pentru români… „Punctul meu de vedere este că până la 1 septembrie să se vină cu un alt act normativ. Această compensare și această ordonanță – și v-am zis doar o scăpare din ea, cu acel preț mediu – nu cred că mai este de actualitate, ținând cont de impactul deja solicitat de Ministerul Energiei, respectiv 31 de miliarde, lucru care este imposibil pentru bugetul Românei”, a spus liderul PSD.

În acest moment este greu să ne dăm seama dacă vom reuși să susținem facturile în iarna ce urmează…

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...