Ceaiul de iasomie este extrem de popular în țările asiatice și este consumat aproape la fiecare masă datorită efectelor sale benefice și gustului său aromat.
Este combinat de multe ori cu ceaiul verde, pentru a-si potenta reciproc efectele benefice.
Specialiștii doc.ro ne explică în cele ce urmează câteva din beneficiile consumului de iasomie:
- Iasomia a fost folosită de-a lungul secolelor pentru parfumarea naturală a pielii și pentru efectele sale afrodiziace
- Datorită aromei plăcute, dar și datorită uleiurilor volatile din compoziție, iasomia calmează, relaxează, reduce stresul și oboseala, și poate trata insomniile.
- Ceaiul de iasomie are proprietăți antioxidante și totodată accelerează metabolismul, ajutând organismul să ardă mai eficient caloriile consumate
- Scade colesterolul și reglează tranzitul intestinal, calmând simptomele neplăcute ale indigestiei.
- Poate ameliora durerile de cap, durerile articulare, reumatismul, oboseala si febra musculară.
Ceaiul de iasomie nu se fierbe în clocot, pentru că astfel îi sunt afectate atât aroma, cât și proprietățile. Când apa dă în clocot se oprește focul, apoi se adaugă plantele pentru ceai si se lasă la infuzat în jur de 3 minute.