Ce reprezintă un mesaj repetat care conține un link

Data postării:

Conform unui expert cibernetic, mesajul primit în mod repetat pe telefon conține un virus troian bancar, menit sa extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor, prin simpla accesare a link-ului.

”În perioada 22.04.2022 – 02.05.2022, utilizatori de terminale mobile din România au fost vizați de o campanie de infectare cu malware care se propaga prin intermediul unor mesaje-capcană venite pe telefon.

Aceste mesaje erau special concepute de atacatori pentru a determina potențiala victimă să acceseze link-ul prezent în mesaj. Textul corespondent era unul într-o limbă română cu greșeli evidente și anunța utilizatorul că are un mesaj vocal, iar pentru a-l asculta trebuie să acceseze link-ul.

Odată ce acel link era accesat de pe smartphone, dacă nu avea suspiciuni, utilizatorul descărca și instala în terminalul mobil o aplicație de tip APK, pentru a putea asculta mesajul.

În realitate, mesajul nu exista, acesta fiind doar un pretext afișat de atacatori pentru a convinge potențiala victimă să execute acțiunea, mizându-se pe curiozitatea acestuia”, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC.

Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul că acest virus să fie persistent!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

„Carnet de navigator pe internet” pentru liceeni din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a anunțat organizarea unui proiect despre...

Parolele slabe vor fi interzise într-o țară din Europa

Parolele de tipul "admin" sau "12345" sunt considerate cu...

Spitale blocate de un atac cibernetic

Activitatea în 15 spitale printre care Institutul Marius Nasta,...

Manipulare on-line prin videoclipuri prelucrate de hackeri

Inteligența artificială este utilizată de hackeri și pentru partea...