Ce fel de hârtie putem recicla?

Data postării:

Știați că?

O tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 17 arbori maturi.

Procesul de reciclare al hârtiei generează cu 70% mai puţină poluare decât producerea hârtiei din materie primă.

Sub forme diferite, hârtia ocupă aproximativ 41 % din totalul gunoiului menajer pe care îl producem.

Pentru a fi cu adevărat cetăţeni europeni, trebuie să avem grijă nu doar de propria persoană, ci de mediul înconjurător, într-o manieră cât mai educată!

Un prim pas important ar fi colectarea selectivă a deşeurilor! 

Hârtia pe care o aruncăm, dar care poate fi reciclată trebuie să fie curată, fără urme sau resturi de mâncare, băuturi, vopseluri, uleiuri, fără porţiuni de plastic, metal, precum: foliile de plastic de pe plicuri, urme de scotch, capse/agrafe metalice sau alte obiecte folosite pentru prinderea hârtiilor etc.

Se colectează pentru reciclare: cărți, caiete, hârtie de birou, hârtie de birou tocată, reviste, ziare, cataloage și broșuri, plicuri (fără inserții de plastic), pungile de hârtie neplastifiate, hârtia maro (kraft).

Cutiile de lapte și sucuri se reciclează separat, în coșul pentru plastic (recipiente Tetra Pak). Nu se pot recicla ca deșeuri din hârtie, pahare de carton, hârtie cerată pentru împachetat, hârtie plastifiată sau hârtie lucioasă pentru ambalat..Sub forme diferite, hârtia ocupă aproximativ 41 % din totalul gunoiului menajer pe care îl producem.

Cu tehnologiile actuale, hârtia poate fi reciclată de 4 – 6 ori. Cu fiecare reciclare, fibra de celuloză își pierde din calitate și ajunge traptat să nu mai poată fi utilizată.

Știați că?

O fabrică producătoare de hârtie folosește cu 40% mai puțină energie dacă utilizează hârtie reciclată? În locul fibrei de celuloză poate fi folosită hârtie reciclată, pentru a scădea impactul asupra planetei.

Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producerea de hârtie?

Producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât producerea hârtiei din deșeuri? Spre exemplu, o tonă de hârtie reciclată poate economisi 3200 litri de apă, 380 KWh energie electrică, 17 de copaci de vârsta de 20 de ani și evită eliberarea în atmosfera a aproape 850 grame de dioxid de carbon?

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...