Ce este inelul gastric și ce avantaje are

Data postării:

Specialiștii medicover.ro ne explică în cele ce urmează ce este inelul gastric și care sunt avantajele montării acestuia:

‘’ Inelul gastric este un dispozitiv din silicon, care este plasat în jurul zonei superioare a stomacului, printr-o intervenție chirurgicală laparoscopică, având că și scop ameliorarea obezității. Având o perioadă post-operatorie mică (maxim 1-3 zile), această opțiune este una mai rapidă și confortabilă, decât o intervenție chirurgicală clasică.

Pacienții vor fi determinați să mănânce foarte puțin la o singură masă. Alimentele solide bine mestecate, se vor acumula în porțiunea superioară a stomacului (deasupra inelului de silicon) și vor destinde pereții gastrici de la acest nivel. Astfel pacientul va experimenta o senzație de plenitudine precoce care îl va determina să încheie masa după 3-4 înghițituri.

Montarea laparoscopică a inelului gastric de silicon ajustabil seduce prin morbiditatea operatorie foarte redusă, prin faptul că este reversibilă și asociază o internare foarte scurtă – de regulă 24 de ore.

Din această perspectivă, am putea considera inelul gastric soluția ideală – simplă, rapidă și fară riscuri majore – tocmai la pacienții obezi care asociază comorbidități importante, la care riscul anestezico-chirurgical este foarte ridicat. Ipoteza nu este însă general valabilă. Spre exemplu, în cazul pacienților cu super obezitate morbidă (IMC > 50kg/m2) sau mai mult, operația de gastric banding laparoscopic trebuie bine cântărită.

Așadar, din punctul nostru de vedere, candidatul ideal pentru un inel gastric este de regulă o pacientă care are relativ puțin de slăbit, cu un stil de viață relativ sănătos (comportament alimentar cu mese regulate, fară dulciuri sau băuturi hipercalorice și activitate fizică importantă), dar și intens motivată psihologic!’’

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...