Nutriționistul Mihaela Bilic vorbește într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre mâncatul pe fond emoțional, ce presupune acesta și ce ascunde de fapt.
În mare parte, se pare că este vorba despre un sistem emoțional dereglat, o lipsă de afecțiune, ci nu de voință, susține aceasta.
Persoanele mai sensibile, empatice, timide, si nesigure pe ele sunt cele mai afectate de acest fenomen, văzând mâncarea ca pe un refugiu ce îi protejează de agresivitatea celor din jur.
La polul opus, persoanele lipsite de emoții si încrezătoare în propria persoană stiu mult mai bine să controleze relația cu mâncarea si nu își permit să aibă slăbiciuni.
“Mâncatul emoțional nu ascunde o lipsa de voință, ci o lipsă de iubire. Este dovada că suntem nesatisfăcuți, că nu primim suficientă atenție și afecțiune, că suntem nefericiți, singuri și triști. Și ca și cum asta nu ar fi de ajuns ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter și voință ca să rezistăm ispitelor alimentare. Când de fapt mâncarea este singura alinare pe care acest corp “rău iubit” o mai primește!” scrie nutriționista.