Acuzații grave învăluie Programul Casa Verde, după ce, în sudul României, în București și Ilfov, fondurile au fost epuizate într-un minut și 5 secunde. Asociațiile prosumatorilor acuză Ministerul Mediului de fraudă, iar experții spun că tot mai mulți cetățeni care vor să prindă un loc în program apelează la programe specializate. Ar fi vorba de un plug în care permite încărcarea documentelor cu o zi înainte, iar după startul programului acestea doar se transmit spre validare. Extensia reușește să completeze și codul captcha, care este un cod de securitate menit să facă diferența între utilizatorii umani și programele automate.
La sesiunea de luni, 7 octombrie, pentru zona Olteniei, fondurile s-au epuizat în doar un minut și 20 de secunde, timp în care peste 6.000 de persoane din regiunea sud-est au reușit să prindă fonduri. Acuzațiile sunt nenumărate și în mediul on-line și la Ministerul Mediului, însă Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vorbește cu mândrie despre programul atât de râvnit: „Sistemul nu a fost fraudat, în sensul în care cineva ar fi înscris beneficiari obținând un avantaj împotriva altor persoane fizice. Programul este victima propriului succes, în viitor trebuie să reevaluăm metoda de înscriere a dosarelor”.
Asociația Prosumatorilor din România a ridicat suspiciuni de fraudă și acuză vicierea sistemului, dorind chiar să conteste programul.
Aproximativ 70.000 de familii vor putea să acceseze fonduri pentru panouri fotovoltaice din bugetul record din acest an, de două miliarde de lei.