Călătorii gratuite în Europa

Data postării:

„DiscoverEU”, programul Comisiei Europene prin care tinerii sunt susținuți să călătorească gratuit cu trenul în Europa, și-a deschis sesiunea de înscrieri pentru anul 2024. Prin acesta, tinerii care împlinesc anul acesta 18 ani pot primi un permis de călătorie gratuit pentru mai multe țări europene.

Din 2018, de când a fost lansat programul, și până acum, aproape 300.000 de tineri au călătorit cu trenul gratuit. 11.000 au fost români.

Acest program poate fi primul pas mare în viața de adult pentru cei care trec de majorat. Comisia Europeană pune la dispoziția tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite cu care vor putea călatori în Europa 30 de zile în perioada 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025. Pentru români, sunt disponibile, în această etapă, 1.475 de locuri. Cei interesați trebuie să depună documentația și să completeze un chestionar cu întrebări din cultura generală. Va fi și o întrebare de departajare. Pe lângă bilete gratuite de tren, cei care sunt selectați primesc și un card de reducere cu peste 40.000 de oferte pentru transportul public, instituții de cultură, cazare, mâncare sau sport.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...