Cafeaua- efect detoxifiant pentru ficat

Data postării:

Ficatul reprezintă unul dintre cele mai complexe organe din corpul uman, având numeroase funcții esențiale pentru buna funcționare a organismului,cum ar fi producția de proteine, carbohidrați, colesterol, vitamine, minerale și secreție biliară. 

Prin urmare este foarte important să îi acordăm atenția cuvenită și să-l ajutăm prin consumul de alimente nutritive sau băuturi care să îi susțină sănătatea, iar specialiștii doc.ro ne explică care sunt acestea:

  • Cafeaua-consumul moderat de cafea susține sănătatea ficatului, îl protejează de boli și este benefic chiar și pentru persoanele care au probleme hepatice.
  • Grepfrutul-este bogat în antioxidanți care protejează, în mod natural, ficatul. Antioxidanții din grepfruit reduc riscul de fibroză hepatică, o afecțiune gravă care se produce, de regulă, pe fondul unui proces inflamatoriu cronic. 
  • Afinele și merișoarele-conțin antocianină, un antioxidant puternic, responsabil pentru culoarea distinctivă a acestor fructe, iar consumul regulat (3-4 ori pe săptămână) de afine sau de merișoare protejează ficatul, crește imunitatea celulară și stimulează producția de substanțe enzimatice.
  • Strugurii-în special cei roșii și cei negri, conțin o varietate de substanțe benefice pentru sănătate
  • Ceaiul verde-are multe beneficii pentru sănătate, de la faptul că este un aliat în cura de slăbire, până la faptul că îmbunătățește funcționarea creierului și încetinește procesul de îmbătrânire a acestui organ, scade riscul de boli cardiovasculare și de diabet de tip 2.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...