Bulevardul Iuliu Maniu rămâne în blocaj

Data postării:

Primul drum radial dintre cele zece prevăzute în proiectul „Orbital București” este încă la etapa studiului de fezabilitate, anunță Primăria Sectorului 6. Documentația tehnică ar fi trebuit să fie gata în urmă cu două luni, potrivit termenului inițial.

Astfel că Străpungerea Bulevardul Timișoara – A0, care ar fi trebuit să ușureze traficul de pe Bulevardul Iuliu Maniu, rămâne în fază de autorizare. Autoritatea responsabilă de etapa documentației tehnice este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB). Contractul a fost semnat trei luni mai târziu, în data de 19 aprilie 2023, cu Asocierea Explan SRL (Leader) –Geologic Site SRL –DP Consult SA. Acesta presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), a Proiectelor pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), precum și obținerea autorizațiilor de construire.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 12 luni. Practic, potrivit contractului inițial, documentația tehnică ar trebui să fie deja finalizată.

Drumul Radial 1-Vest Expres este primul dintre cele zece drumuri radiale incluse în „Orbital București”, proiectul de 700 milioane de euro care promite că va rezolva problema traficului din Capitală. Practic, proiectul face legătura dintre Municipiul București și noul inel de centură A0 și localitățile din Ilfov, prin 10 drumuri radiale de aproape 100 km.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...