Boris Johnson a cedat!

Data postării:

În cea de-a treia zi de criză politică din Marea Britanie, Boris Johnson a demisionat din funcţia de premier şi a renunţat la şefia partidului conservator.

Acesta va rămâne ca interimar până când un nou premier este desemnat de Parlament. Johnson a demisionat după ce

Actualul ministru al Apărării, Ben Wallace, este preferat de majoritatea membrilor Partidului Conservator în fruntea partidului, potrivit unui sondaj YouGov, citat de The Guardian.

„E clară acum dorința majorității parlamentare că e nevoie de un nou premier și un nou lider al Partidului Conservator

Am agreat cu liderii patidului că procesul de alegere a unui nou lider trebuie să înceapă acum. Voi servi în funcție până când noul lider va fi ales. Vă mulțumesc tuturor pentru voturile date Partidului Conservator. Am luptat din greu în ultimele zile pentru a continua să vă servesc așa cum am promis.

Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume. Sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern în ceea ce privește Brexit, pentru a rezolva relațiile noastre cu continentul… pentru a recupera puterea acestei țări de a-și face propriile legi în Parlament. Sunt mândru că am fost liderii Occidentului în lupta cu Vladimir Putin!”,  a declarat Boris Johnson când și-a anunțat demisia.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

Cutremur puternic în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs...

ONU cere încetarea focului în Gaza

A trecut aproape jumătate de an de când Israelul...