BNR ne dă vești bune: Au crescut investițiile străine directe

Data postării:

Investiţiile străine directe au crescut cu 9,7% în primele două luni ale acestui an, la 926 milioane de euro, comparativ cu 844 milioane de euro în perioada similară din 2021,potrivit unul comunicat al Băncii Naționale a României (BNR).

„Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 926 milioane euro (comparativ cu 844 milioane euro în perioada ianuarie-februarie 2021), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 1.182 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 256 milioane euro”, se menționează în comunicatul BNR.

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele două luni din 2022, cu 21,7%, comparativ cu perioada similară din 2021, potrivit datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cel mai mare număr de societăţi cu participare străină era cu investitori din Italia, dar cea mai mare valoare a capitalului social aparţine companiilor olandeze.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...