Blaga: „România nu mai are voie să abordeze toamna aceasta așa cum a făcut-o anul trecut”

Data postării:

Secretar al Camerei Deputaților, deputatul USR Daniel Blaga a atras atenția, în mediul on-line, așa cum este la modă, asupra faptului că în mai multe țări din U.E. se discută deja despre ceea ce urmează în sezonul rece, căutându-se atent soluții și realizându-se planuri în funcție de diferite scenarii.

În comunitatea europeană se vorbește deschis inclusiv despre raționalizări și economisire, chiar dacă idealul e ca nimeni să nu fie pus în acea situație.

„În România, beznă. PSD și PNL se ceartă pe portofoliul de la energie pentru a putea controla o poziție cheie de pe urma căreia s-ar putea profita de noua criză care stă să vină. Primarii PSDNL nu par nici ei mai interesați de subiect, cerându-i primului ministru Ciucă, în urma întâlnirii cu acesta, asigurări cu privire la pensiile speciale, nu la situația celor pe care-i „păstoresc”. Azi, o nouă sesiune parlamentară a început iar problemele actuale nu doar că n-au fost rezolvate dar cei care conduc destinele României nu par că s-ar grăbi nicăieri. De azi, o nouă luptă trebuie să înceapă. USR a depus formal moțiunea simplă împotriva ministrului energiei, așa cum a promis, însă e nevoie de decență de-acum și din partea PSDNL. Pentru că vara a trecut iar timpul trece.

Deschis, nu-mi rămâne decât să o spun: România nu mai are voie să abordeze toamna aceasta așa cum a făcut-o anul trecut. Într-un moment în care nimeni nu mai vinde energie pentru că nimeni nu are încredere că guvernul va și plăti diferența între prețul de piață și prețul plafonat, e nevoie de acțiune rapidă. E nevoie ca Guvernul să genereze încredere în primul rând și să nu mai amâne luarea unor decizii. Soluții le-am oferit deja. De-acum e pur și simplu vorba despre a lăsa deoparte jocurile politice, în detrimentul spiritului civic. Vreau să cred că acesta din urmă nu s-a pierdut.”, a scris Daniel Blaga pe Facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...