Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, prezentă în mod natural în alimente și disponibilă în două forme în alimentație: Vitamina A preformată și provitamina A, iar absorbtia ei se realizează la nivelul intestinului subțire, în prezența sărurilor biliare și a mineralelor.
O regăsim în alimente precum: legume galbene/portocalii și cu frunze verzi (spanac, kale, broccoli, morcovi, dovleac, cartofi dulci, ardei), fructe galbene/portocalii (caise, pepene galben, mango), fasole, suc de rosii, fistic, ficat, pește și ulei de pește, carne de pui, lactate, ouă.
Experții sanovita.ro ne explică în cele ce urmează beneficiile vitaminei A:
- Își protejează ochii
- Sprijină sănătatea sistemului imunitar
- Reduce simptomele pojarului
- Reduce riscul de acne
- Sprijină sănătatea osoasă
- Poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer
- Promovează sănătatea sistemului reproducător