Beneficiile fructelor de goji

Data postării:

Fructele de goji originare din estul Asiei, sunt deseori numite „super-alimente”, iar acest lucru se datorează în mare parte proprietăților fructului propriu-zis, care reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți.

Specialiștii sanovita.ro ne explică în cele ce urmează beneficiile fructelor de goji:

  • Ajută la buna funcționare a organelor interne- goji ajută la sănătatea ficatului, putând contribui la prevenirea afecțiunilor sale. Fiind o bună sursă de antioxidanți, fructele goji sprijină îmbunătățirea funcției primare a ficatului, aceea de detoxifiere. De asemenea, numărul mare de aminoacizi și conținutul ridicat de vitamina C contribuie la menținerea sănătății renale.
  • Ajută sistemul imunitar- vitaminele A și C din fructele de goji ajută în mod natural sistemul imunitar. Antioxidanții, împreună cu vitaminele amintite, sunt cunoscuți pentru efectul stimulator asupra imunității și pentru capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi dăunători și împotriva inflamației. 
  • Sunt folosite în produsele și tratamentele cosmetice- acestea pot fi folosite la întreținerea sănătății pielii. Acest lucru se datorează proprietăților antioxidante și conținutului de beta-caroten din goji, o formă a vitaminei A și un compus organic esențial în multe plante colorate.
  • Pot ajuta la îmbunătățirea vederii-deoarece conțin niveluri ridicate de antioxidanți benefici, dintre care amintim în mod special zeaxantina.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...

Coduri galbene de caniculă și instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis două atenționări cod galben pentru căldură...

Reguli clare pentru participanții la concertul Coldplay!

În zilele de 12 și 13 iunie, vor concerta...