Coaja de lămâie este mai bogată în minerale și vitamine decât pulpa. Datorită polifenolilor, aceasta reduce colesterolul LDL, în plus vitaminele C și P păstrează sănătatea vaselor de sânge și prin asta reduce riscul bolilor de inim, citim pe tainelenaturii.ro.
Coaja de lămâie conține limonen și salvestrol Q40, compuși ce au capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Poate preveni apariția cancerului de piele, de colon sau de sân. Poate îmbunătăți sănătatea oaselor, grație conținutului de calciu, stimulează imunitatea și îmbunătățește sănătatea orală, grație vitaminii C, informează site-ul Tainele Naturii.ro,
Pentru a beneficia de aceste calități puteți folosi tinctură de lămâie. Aceasta se prepară din 60g coajă de lămâie rasă și 100 ml de alcool de 60 grade sau vodka. Coaja rasă și alcoolul se lasă la macerat 7 zile, la temperature camerei, agitând recipientul zilnic de 3-4 ori. La sfârșit se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare.
Intern, se administrează câte 10 picături, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Extern, se masează zonele dureroase cu câteva picături, de 3-4 ori pe zi.