Băsescu crede ca următoarea țintă a lui Putin este o țară membră NATO sau UE

Data postării:

Fostul Președinte al României și actual europarlamentar, Traian Băsescu, lansează în mediul on-line varianta unui posibil atac al lui Putin asupra unei țări membre NATO sau UE.
Traian Băsescu: „Bătăușul de la Kremlin trebuie oprit!
O ruşine fără margini,
În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin.
Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor.
Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.
S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor.
Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urma un nou compromise şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.
Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou “business as usual” pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE.
Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la Munchen din 1938, iar Germania și Italia sunt primele care trebuie să-și amintească.”.

Peste 19 mii de reacții și peste 2000 de comentarii a atras postarea fostului Președinte:

„Am înțeles, Nato nu poate acționa. Dar restul ce fac? Ucraina cere ajutor și nimeni nu-i ajută. De ce nu se trimit trupe și tehnică din Germania, Franța, Polonia, Romania…etc, fiecare cu ce are? De frica? Ucraina apară democrația și granita UE, nu-i ajută nimeni? Acolo mor oameni! Sunt singuri în această lume? Totul se rezuma la sancțiuni? E o gluma. Tiranului îi crește stima de sine odată cu zdrobirea Ucrainei. Cineva trebuie sa atragă NATO în aceasta poveste altfel vom și distruși pe rand!”

„Și nu credeti că asta este o problema uriașă? Ca ne va fi mai frig în case? Sa ne rugam sa fie o iarna blândă ca să supraviețuim? Dar industria ce sa facă? Șomajul înseamnă sărăcie, foamete. Poate ca nu va afectează pe dvs, dar încercați sa reveniți la nivelul solului, ca se pare ca aerul tare de europarlamentar face sa pierdeți contactul cu realitatea (ca atunci când ne-ați sfătuit sa vizitam România cu elicopterul). În loc sa propuneți soluții care ar afecta grav bună parte a populației din UE, de ce nu încercați sa găsiți alte soluții mai puțin dureroase pentru restul lumii? Nu știu care ar fi, dar nu eu sunt plătit sa le găsesc și sa le aplic. PS: pare ca actori importanți refuza sa aplice măsura propusa de dvs (Germania, Italia, Franța, etc). Nu încercați sa vedeti ce motive au?”

„Nu bătăuș ci criminal notoriu , care mai devreme sau mai târziu trebuie adus în fața Tribunalului International de la Haga ! El trebuie să răspundă penal pentru acest atac ticălos și mârșav la adresa unui stat suveran și independent , chiar dacă acum treizeci de ani făcea parte din fosta URSS! „

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...