Banca de alimente din Sectorul 6 este funcțională

Data postării:

Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Banca de alimente, urmând să fie create 70 de locuri de muncă în cadrul acesteia și a Cantinei sociale ce a fost construită în aceeași curte.

‘’Gata, avem Bancă de alimente!

E singura de acest tip din România, deschisă de o autoritate publică, și a trecut astăzi de votul consilierilor locali.

Aceștia au fost de acord cu înființarea acestei instituții publice de interes local, cu personalitate juridică, ce va funcționa în subordinea DGASPC Sector6.

 Înființarea în acte a băncii de alimente a fost ultimul pas. De azi, ea devine funcțională.

 Urmează angajarea personalului și montarea mobilierului. În rest, este gata. Din octombrie, îi deschidem porțile.

 Circa 70 de locuri de muncă vor fi create în cadrul Băncii de Alimente și Cantinei sociale de alături. Vom avea nevoie de bucătari, șoferi, muncitori calificați pentru manipulare, primire, livrare de marfă, specialiști în logistică. Vă ținem la curent. Puteți urmări și voi, oricând, pagina DGASPC Sector 6, secțiunea „Posturi vacante și concursuri”.

 Banca de Alimente se află pe Calea Giulești 236, iar alături, în aceeași curte, am construit o cantina socială. Vorbim despre un concept 2 în 1, unic în România, de care vor beneficia aproximativ 20.000 de persoane: vârstnici cu pensii mici, familii monoparentale sau cu mulți copii, șomeri.

 CE FACE O BANCĂ DE ALIMENTE

– Colectează de la marile magazine, de la producători și distribuitori produse alimentare aflate în perioada de garanție, care au riscul de a nu se vinde. Apoi le prepară și le distribuie către persoanele defavorizate fie direct, la domiciliu, fie prin cele 3 cantine sociale din Sectorul 6 (dintre care două funcționează în parteneriat public-privat).

– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost inclusă în lista operatorilor receptori care au dreptul să primească donații în condițiile legii.

Banca de alimente va fi și ea operator receptor și va avea dreptul să colecteze, să depoziteze și să distribuie către consumatorii finali produse alimentare rămase nevândute sau neconsumate.

 AVANTAJELE SUNT MULTIPLE

– Combatem risipa alimentară;

– Reducem costurile cu asistența socială în Sectorul 6;

– Vom asigura zilnic hrană caldă și sănătoasă pentru aproximativ 1.000 de copii, în cadrul programului Școală după Școală;

– Vor fi create locuri de muncă noi, inclusiv pentru persoane din medii defavorizate, care vor intra în programe de formare profesională;

-Operatorii economici au și ei avantaje: își pot deduce cheltuielile cu alimentele aflate aproape de expirare, dacă le transferă către o bancă de alimente.’’, informează Primăria Sectorului 6 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce alimente să consumăm dacă avem colon iritabil

Sindromul de colon iritabil  este o afecțiune cronică a...

Calendarul înscrierilor la grădiniță

Conform proiectului MEC, procesul de înscriere este structurat în...

Gafă monumentală la Casa Albă! Planuri de război au ajuns la un jurnalist

Pe grupul de lucru Signal al autorităților americane din...

Locurile de joacă din Herăstrău, închise de ANPC

"În urma unui control anterior, efectuat în luna februarie...