Au început lucrările pentru locuințele NZeb din Sectorul 5

Data postării:

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea lucrărilor de construcție a locuințelor NZEB destinate tinerilor din sector. Proiectul este evaluat la 24 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

‘’𝐒-𝐀𝐔 𝐃𝐄𝐌𝐀𝐑𝐀𝐓 𝐋𝐔𝐂𝐑𝐀̆𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋 „𝐋𝐎𝐂𝐔𝐈𝐍𝐓̗𝐄 𝐍𝐙𝐄𝐁 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐈𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋 𝟓”

 Primăria Sectorului 5 a demarat procedurile pentru începerea lucrărilor de construcție a locuințelor destinate tinerilor din Sectorul 5. În aceste zile se demolează construcțiile existente pe terenul de aproximativ 15.000 metri pătrați din zona Viilor și se salubrizează, pentru ca în luna septembrie să se dea ordinul pentru execuție șantier.

 Valoarea proiectului „Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5” este de 24 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primăria Sectorului 5 este prima autoritate publică ce construiește locuințe pentru tineri, în ultimii 34 de ani.

 Se vor construi 6 blocuri, cu 180 de locuințe cu o cameră, două camere și trei camere, unele dintre acestea fiind prevăzute inclusiv cu obiecte sanitare pentru persoanele cu dizabilități. Blocurile vor beneficia și de 234 locuri de parcare, dintre care 159 în parcarea subterană.

Lucrările de construcție vor fi finalizate până în decembrie 2025.

 „Mă bucur că putem realiza acest proiect în Sectorul 5, care reprezintă un pas înainte pentru întreaga țară, nu doar pentru comunitatea de aici! Tinerii din Sectorul 5 merită sprijin, respect și proiecte pentru un viitor bun, la ei acasă!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.’’, anunță Primăria Sectorului 5 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...