Atenție la soare dimineața și seara

Data postării:

”Pielea este un organ esențial cu rol de protecție, stocare (energie sub formă de grăsime), senzorial, hormonal. Fiind în contact cu diverși factori de stress, acest organ suferă și se degradează pe toată perioada vieții, deci trebuie să-i acordăm o atenție specială.

Pentru pielea noastră expunerea la soare este, în general, dăunătoare, mai ales pentru zonele foarte subțiri și sensibile din zona facială. Concret, soarele îmbătrânește pielea și crește riscul de cancer.

Mitul UVA și UVB: Soarele emite mai multe tipuri de radiații, dintre care cele ultraviolete au impactul cel mai profund asupra pielii. Razele de tip UVA (prezente toată ziua) sunt și ele distrugătoare pentru structurile profunde ale pielii, chiar mai mult decât cele UVB (prezente doar la mijlocul zilei, dar producătoare de vitamina D). Deci expunerea “dimineața și seara”, chiar dacă presupune o intensitate mai mică, poate fi la fel de dăunatoare prin durată și prin faptul că UVA nu oferă rol protector, ci doar îmbatrânire și distrugere (efecte directe și indirecte), inclusiv asupra ochilor.’’ Explică consultantul în nutriție și fitness Cristian Mărgărit într-o postare pe blogul său.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...

Cât de importantă este hidratarea pe perioada verii

‘’Pentru o bună hidratare de vară, pe lângă apă,...

Beneficiile consumului de quinoa

Quinoa este o pseudocereală originară din America de Sud,...

Cum păstrăm alimentele cât mai fresh pe perioada verii

‘’Cele mai multe alimente au maximul de savoare și...