Atenție la mesajele false!

Data postării:

Armata României NU cheamă bărbații la înrolare!

Așa cum ne-am obișnuit, în orice situație critică, apar și fake news-uri, care nu fac altceva decât să agite și mai mult populația.
Cum a început războiul în Ucraina, au apărut și în mesajele false conform cărora bărbații ar fi obligați să se înroleze.

Imaginile apărute prezintă un mesaj RO-ALERT fals, în care se spune că toți cei cu vârste între 20 și 35 de ani trebuie să se prezinte imediat la cel mai rapid centru de înrolare.

Al doilea mesaj este un ordin fals de înrolare în armata română care ar fi emis de baza militară Deveselu. În ordin se cere persoanei care l-a primit să se prezinte pe 1 martie la baza militară Deveselu. Totodată, mesajul avertizează că neprezentarea se consideră dezertare și se pedepsește cu închisoarea, între 4 și 8 ani.

Ambele sunt false!

Potrivit legii 395/2005, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă. Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii. Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face doar în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Nici baza militară Deveselu nu face încorporări în această perioadă!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...