Atenție la aplicațiile care promit câștiguri peste noapte!

Data postării:

Bogăția nu se câștigă peste noapte și fiecare dintre noi ar trebui să conștientizăm acest lucru și sa renunțăm la acel miraj al câștigului facil.

Ultima formă de păcăleală în mediul on-line este aplicația MAFA.

MAFA este un site, dar și o aplicație pentru telefon. Cei care au folosit-o au povestit, pentru Știrile PRO TV, cum au fost păcăliți. S-au înregistrat cu numărul de telefon, dar și cu un cod de invitație, primit de la un cunoscut. Au fost contactați apoi de administratori, pe WhatsApp. Și li s-a promis că vor câștiga bani, dacă dau like-uri sau fac vizualizări la anumite servicii sau produse, pe YouTube, Instagram, Tik Tok și Facebook. Un fel de serviciu de promovare. Pentru început, aplicanților li s-a cerut să achite o taxă de intrare anuală. Nimeni nu a suspectat vreo înșelătorie. Au avut de ales din cinci tipuri de abonament VIP. Sumele variau între 100 de euro și 3 mii de euro. Banii s-au plătit prin binance, o platformă de schimb valutar pentru cripto.

Un calcul simplu ne arată că dacă abonații ar fi plătit doar minimul de o sută de euro, câștigul rapid al celor de la MAFA ar fi de peste jumătate de milion de euro. Din păcate, cei care stau în spatele acestei escrocherii sunt de negăsit. Firma pe care este înregistrată aplicația e din Irlanda de Nord, dar apare dizolvată din 2018. Numerele de telefon de pe care au fost sunați oamenii au prefix de Marea Britanie, dar și acestea sunt acum dezactivate.

O înșelătorie asemănătoare a circulat și pe Instagram în urmă cu puțin timp.

Nu uitați, banii se câștigă muncind!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

„Carnet de navigator pe internet” pentru liceeni din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a anunțat organizarea unui proiect despre...

Parolele slabe vor fi interzise într-o țară din Europa

Parolele de tipul "admin" sau "12345" sunt considerate cu...

Spitale blocate de un atac cibernetic

Activitatea în 15 spitale printre care Institutul Marius Nasta,...

Manipulare on-line prin videoclipuri prelucrate de hackeri

Inteligența artificială este utilizată de hackeri și pentru partea...