Atenție cum folosiți fondurile europene! Acestea vor fi monitorizate de Guvern!

Data postării:

Ședința executivului României de ieri a urmărit, printre altele, un punct important pentru persoanele și instituțiile care fac investiții cu fondurile de la Uniunea Europeană, dar și cu banii publici.

Toate aceste programe vor fi monitorizate de un departament special al forului central.

„A fost aprobată hotărârea de guvern privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene. (…) De la preluarea mandatului de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru domnia sa, pentru Guvernul României absorbţia de bani europeni reprezintă o prioritate absolută. Este un motiv pentru care, astăzi, prin hotărâre de guvern, a fost înfiinţat un departament pentru evaluare integrată şi monitorizare a programelor finanţate din fonduri publice şi europene, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi funcţionând în subordinea premierului, urmând a fi finanţat din bugetul Secretariatului General al Guvernului. Acest departament care va avea un număr maxim de 15 posturi va fi condus de un secretar de stat cu atribuţii stabilite prin decizia premierului”, a explicat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o conferinţă de presă, susținută la Palatul Victoria.

Conform declarațiilor publice, Guvernul a acordat în acest an cel mai mare buget pentru investiții, din ultimii 30 de ani.

Sperăm să depășim recordul și la accesarea fondurilor europene pentru cât mai multe investiții, în vederea dezvoltării societății.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Salariul minim crește, din nou!

Hotărârea aprobată de Guvern în joia dinaintea alegerilor presupune...

S-a obținut finanțarea pentru Magistrala M6 de metrou care va merge la Otopeni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractele de finanțare,...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Vom avea o nouă magistrală de metrou: M7 Voluntari – Bragadiru

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea proiectului pentru contruirea...