ANAF poate pune popriri și pe conturile Revolut

Data postării:

Prin Revolut se pot face transferuri rapide, economii, investiții în acțiuni, aur sau criptomonede, se pot rezerva bilete de avion sau vacanțe.

În România, Revolut are peste 2 milioane de clienți.

Conturile Revolut erau greu de verificat de către autorități și aproape imposibil de executat ,însă, ANAF a luat în vizor banii păstrați de români în aceste conturi Revolut, dar și băncile care încearcă să-și recupereze banii pierduți în urma unor credite neperformante.

Reprezentanții ANAF afirmă că ”instituţiile de credit, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică sunt obligate să comunice organului fiscal central, zilnic, informaţii cu privire la lista titularilor persoane fizice, juridice sau altor entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi bancare sau de plăţi, precum şi informaţiile privind data deschiderii şi închiderii pentru fiecare cont în parte”, potrivit dispozițiilor art. 61 alin. (2) lit.a) din Codul de procedură fiscală.

”Revolut Bank UAB este o instituție de credit care a notificat Băncii Naționale a României furnizarea de servicii în mod direct pe teritoriul României, începând cu data de 01.07.2022.

ANAF poate solicita, în condițiile legii, informații despre rulajele și/sau soldurile conturilor deschise de clienții instituției menționate”, arată reprezentanții ANAF.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Salariul minim crește, din nou!

Hotărârea aprobată de Guvern în joia dinaintea alegerilor presupune...

S-a obținut finanțarea pentru Magistrala M6 de metrou care va merge la Otopeni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractele de finanțare,...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Vom avea o nouă magistrală de metrou: M7 Voluntari – Bragadiru

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea proiectului pentru contruirea...