ANAF e cu ochii pe meditațiile particulare

Data postării:

Din păcate, esta o modă ca elevii să meargă la meditații, în afara programului școlar, foarte mulți chiar la profesorii care predau și la clasă. Acest aspect nu este nici corect, nici moral și nu duce decât la declinul sistemului de învățământ și așa cu multiple carențe și probleme.

„A face meditații este un lucru normal. A nu face meditații cu copiii de la propria clasă este o condiție de bun simț!” a spus Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, pe acest subiect.

Profesorii care își dau mai mult interesul în particular, decât la clase, sunt și în atenția ANAF și sunt pasibili de sancțiuni usturătoare.

” Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a spus președintele ANAF, Lucian Heiuş.

Cel mai probabil, fenomenul meditațiilor va fi diminuat curând prin controale și amenzi pe măsură. Nu este nimic în neregulă sa se facă pregătire suplimentară și plătită, doar atâta timp cât cadrele didactice își fac meseria cu implicare 100% și își dau interesul pentru toți copiii de la clasa, chiar și pentru cei fără posibilități materiale.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...