Alunele de pădure-sursă de antioxidanți

Data postării:

Alunele de pădure sunt printre cele mai apreciate oleaginoase, datorită gustului lor deosebit și a multiplelor beneficii pentru sănătate. Bogate în nutrienți esențiali, alunele de pădure aduc o serie de avantaje sănătății, de la îmbunătățirea sănătății inimii până la sprijinirea funcției cognitive.

1. Sursă excelentă de antioxidanți-Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de antioxidanți, cum ar fi vitamina E, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor. Acești antioxidanți pot reduce riscul de boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer.

2. Promovează sănătatea inimii-Datorită conținutului ridicat de acizi grași mononesaturați și polinesaturați, consumul de alune de pădure poate reduce nivelurile de colesterol rău (LDL) și poate crește nivelurile de colesterol bun (HDL). Acest lucru ajută la menținerea sănătății arterelor și la prevenirea bolilor cardiovasculare.

3. Ajută la controlul greutății-Deși sunt bogate în calorii și grăsimi, alunele de pădure sunt sățioase și pot ajuta la controlul greutății. Fibrele și proteinele pe care le conțin pot reduce senzația de foame, ajutând astfel la prevenirea consumului excesiv de alimente.

4. Sprijină funcția cerebrală-Alunele de pădure sunt o sursă bună de vitamine din grupul B, în special de acid folic, care este esențial pentru funcția cerebrală și pentru dezvoltarea cognitivă. Consumul de alune de pădure poate contribui la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive.

5. Îmbunătățește sănătatea oaselor-Alunele de pădure sunt bogate în minerale precum calciu, magneziu și fosfor, esențiale pentru menținerea sănătății oaselor. Consumul regulat de alune de pădure poate ajuta la prevenirea osteoporozei și a altor afecțiuni legate de oase.

6. Contribuie la sănătatea pielii-Vitamina E și acizii grași esențiali prezenți în alunele de pădure contribuie la sănătatea pielii, protejând-o împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și îmbunătățind hidratarea. Aceasta poate duce la o piele mai suplă și mai puțin predispusă la îmbătrânire prematură.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...